Quinoa mac and cheese – den ultimative comfortfood

wpid-dsc_0371.jpg

Dette er den ultimative comfortfood. Da jeg ikke så godt tåler pasta længere er denne udgave med quinoa som sendt fra himlen.

Quinoa mac and cheese 
(4 personer)

7 dl. quinoa
(koges efter anvisning på pakken)
3 tsk. smør
3 tsk. mel
4 1/2 dl. letmælk
150 gram moden cheddar eller anden smagfuld ost
150 gram frisk spinat
salt, peber, muskatnød efter smag
50 gram parmesan
2 dl. rasp
50 gram smør

Smør smeltes i en kasserolle ved middel varme. Mellet drysses i mens der røres rundt til der dannes en homogen masse. Mælken tilsættes lidt efter lidt og sovsen koges sagte op.

Cheddar osten rives og drysses i sovsen og der varmes igennem til osten er smeltet. Smages til med salt, peber og muskatnød.

Spinaten skylles grundigt og dryppes af. Spinat og den kogte quinoa tilføjes til ostesovsen og denne tages af varmen. Trækker i 5 minutter for restvarmen.

Herefter overføres blandingen til et gratineringsfad. Der drysses med rasp og parmesan og smøret fordeles i klatter på toppen.

Fadet gratineres herefter i ovnen ved 220 grader varmluft til overfladen er sprød og gylden. Velbekomme.

wpid-dsc_0372.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s