Bloggen genoptages og opskrift på squashchips med salt/vinegar

Jeg har holdt en laaang pause. Men vil nu genoptage bloggen – dog uden tilhørende Facebook gruppe.

Årsagen til pausen er mange – lysten og tiden var der ikke men er nu kommet igen.

Her kommer en opskrift på sunde chips til at kickstarte processen. Squash fås billigt overalt lige nu.

Kan du ikke lide smagen af eddike på dine chips kan du nøjes med salt eller eksperimentere med andre krydringer.

Squashchips med salt/vinegar

image

6 portioner

650 gram squash
2 spsk eddike
1 spsk salt + ekstra til drys
1 spsk rapsolie

Start med at skære squash i tynde skiver (foodprocessor eller mandolinjern er bedst men kniv kan til nød bruges.

Pisk eddike, salt og olie sammen i en stor skål. Kom squash i skålen, vend skiverne rundt og lad dem trække. Tiden de bør trække afhænger af tykkelsen. Mine er Ca.1/2 cm og trækker i 10 min.

Beklæd imens 2-3 bageplader/bradepander med bagepapir
Tænd ovnen på 90 grader varmluft eller 110 alm.

Fordel skiverne i et enkelt lag på bagepladerne,  drys evt med ekstra salt og bag dem i ovnen i 2-3 timer til de er gyldne og sprøde.
Antal bageplader og bagetid afhænger af skivernes tykkelse.

Ved 1/6 portion er der 47 kalorier i en portion.

Pisk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s