Bananabread – glutenfri bananbrød

IMG_0517

IMG_0518

Denne opskrift havde forglemt sig i gemmerne – og det havde den ikke fortjent for det er en nem og forholdsvis sund måde at få lidt til den søde tand – samt god stop spild af mad-stil hvis man har et par modne bananer til overs.

Titlen snyder lidt for det er et kageagtigt brød selvom det ikke er så sødt som en reel banankage.

Inspirationen er fundet fra Madbanditten i kogebogen LCHF brød og kager. I originalopskriften er der dog brugt valnødder men jeg brugte en blanding af hasselnødder og mandler. Der er ligeledes brugt kokosmælk i orignalen men jeg brugte mandelmælk.

Glutenfri banbanbrød

100 g. smør
2 store modne bananaer
1 dl. mandelmælk
4 æg
5 små dadler/ 3 store
1 stor spsk. stødt kanel
1 tsk. st. kardemomme
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. bagepulver
6 tsk. husk/loppefrøskaller
2 dl. kokosfibermel
100 gr. grofthakkede nødder
100 gram grofthakket chokolade

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Smelt smørret. Blend bananer, mandelmælk, æg og dadler til en grødet masse. Tilsæt det smeltede smør og krydderierne og bagepulver mens der røres rundt. Tilsæt til sidst husk og kokosfibermel og rør godt rundt. Dejen bliver nu tyk da fibrene suger væsken. Tilsæt til sidst nødder og chokolade og vend rundt.

Lad dejen hvile 10 min. Kom dejen i en sandkageform med bagepapir og bag i 25-35 min.

Velbekomme….🙂

IMG_0518

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s