Spidskålsruller ala vietnam

IMG_0533

Jeg er vild med vietnamesiske friske forårsruller. De kan varieres i det uendelige mht. fyld og dyppelse, de er friske og sunde, sprøde og knasende, og en god blanding af sød, sur, bitter, salt og umami.

I denne version har jeg brugt blancherede spidskålsblade i stedet for rispapiret.

Spidskålsruller ala Vietnam – 3 ruller (1 person)

3 af de store næsten yderste blade af et spidskål – hele

50 gram svampe
10 gram smør
1 fed hvidløg

50 gram avocado (+ citron- eller limesaft og salt)
50 gram mango
50 gram peberfrugt
50 gram agurk
lidt mynke
lidt koriander
lidt frisk chili
1 håndfuld peanuts
50 gram stegt eller kogt kyllingekød eller rejer ell. lign.

(Er du mere sulten så juster mængden af fyldet op!)

Hoisin sovs

Fiskesovs
Limesaft
Lidt sukker
evt. risvinseddike

Snit og steg svampene i smør på en varm pande med lidt hvidløg.

Blancher de hele spidskålsblade i kogende vand i 1 minut
Dræn bladene grundigt og dup evt. disse med køkkenrulle for at få så meget af væsken fra bladene igen

Rør en dressing af fiskesovs, limesaft og lidt sukker (gerne palmesukker hvis du har og evt. risvinseddike).

Snit de øvrige grønsager og krydderurter i ønsket størrelse. Dyp avocadoen med citron-/limesaft og krydr med salt.

Fordel 1/3 af fyldet på et spidskålsblad. Husk lidt chilli, lidt krydderurter og lidt peanuts. Rul bladet til en forårsrulle-form.

Fortsæt med de øvrige blade og resten af fyldet.

Server rullerne med en skål hoisonsovs og en skål fiskesovsdressing og dyp rullerne heri.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s