Marokkansk oksegrydesteg

IMG_0493

Jeg elsker marokkansk mad. Det er en god blanding af lidt sødme, lidt styrke og lidt varme og selvom kalenderen siger at det er forår har det været et par regnfulde og kølige dage på det sidste. Derfor besluttede jeg mig for at lave lidt marokkansk-inspireret mad og varme sjælen på.

Marokkansk oksesteg (4-5 personer)

1 oksesteg på ca. 1 kilo – egnet til helstegning i gryde/ovn
2 spsk. harissa pasta

1 spsk. rapsolie
3 rødløg i halve skiver
1 butternut squash i rustikke tern
2 auberginer i rustikke tern
1 spsk. tomatpure
1 “tommel” frisk ingefær
½-1 rød chilli
4 fed hvidløg

Lidt mynte (blade fra 2-3 stængler)
1 ds. kikærter
½ liter bouillon
1 spsk. harissa
Salt
Peber
Evt. lidt kanel

Oksestegen pudses. Stik huller i stegen med en kniv og mariner stegen et par timer i harissapastaen.

I en stegegryde svitses grøntsager og krydderier af sammen med tomatpureen. Herefter fiskes grøntsagerne op. Oksestegen brunes af og grøntsagerne kommes retur sammen med lidt mynte 1 ds. kikærter og bouillon. Stegen bobler videre ved svag varme i 45 min – 1 time. Eller kommes i ovnen (hvis din stegegryde kan tåle det) ved 175 grader i 45 min – 1 time. Sovsen smages til med ekstra harissa, salt, peber og evt. kanel.

Serveres pyntet med frisk mynte.

På billedet er oksestegen serveret med en avocado/citrussalat hvis friske smag spillede godt sammen med de mere søde smage fra oksestegen.

Salaten bestod af (til 1 person) 1/2 avocado i tern, 1 forårsløg i skiver, 1/4 rød peberfrugt i tern 1/4 appelsin i fileter og 1/4 pink grapefrugt i fileter samt hakket mynte og koriander efter smag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s