Vintersalat med græskar, svampe, feta og rødbede

IMG_0403

Til 3-4 personer som tilbehør

150 gram rødbede
300 gram butternut squash
200 gram portobello
100 gram feta
1 bundt krydderurter efter smag – koriander el. bredbladet persille for eksempel)

Skur rødbederne og kom disse i et ildfast fad (med skræl). Dryp med lidt olie – steg rødbederne i ovnen ved 150 grader i 60-90 min. indtil rødbederne er lidt møre og skindet er lidt løsnet. Tag rødbederne ud af ovnen og lad den køle ned til du kan få skindet af.

Imens rødbederne køler ned renser og skræller du græskaret og skærer dette i rustikke tern. Skru op for ovnvarmen til 200 grader og kom græskarret i det ildfaste fad. Dryp med lidt olie. Lad græskarret stege i ovnen i ca. 35-40 min hvorefter du tilsætter rødbederne og lader dem stege med i yderligere 10 min.

Sluk for ovnvarmen.
Portobellosvampene renses og steges på en pande og blandes med græskar og rødbeder. Drysses med feta og hakkede krydderurter efter smag.

På billedet er vintersalaten serveret med blomkålstoast – se opskrift. Retten kan dog sagtens agere hovedret hvis du tilsætter nogle kikærter, kidneybønner, kogt quionoa eller lign – eller tilbehør til stegt lam eller kylling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s