Svampestroganoff

Med inspiration fra de engelske 5:2 fora og en opskrift her:
http://the5-2dietbook.com/food/

Opskriften er til 1 person og da jeg var lidt småsløj blev der ikke sparet på kalorierne på samme måde som hvis det var en 5:2 dag. Opskriften er dog stadig 5:2 venlig da der er i portionen som beskrevet er 420 kcal – og ellers tjek linket ovenover for en endnu mindre kalorierig udgave.

IMG_0374

125 gram blomkål hakket til “ris”

1 spsk. smør
1 lille løg
200 gram portobello
2 fed hvidløg

Paprika (gerne røget) efter smag
1 dl. creme fraiche 18%
1 spsk. hakket persille

Hak blomkålen fint til ris (jeg brugte en foodprocessor)
Stil stil side

Varm smøret i en wok eller pande til det bruser, kom løget ved og lad det få varme uden at tage farve.
Snit svampene i skiver og kom dem på panden og få farve. Pres hvidløg over. Når svampene har fået nok farve hældes paprika og cremefraichen over og der slukkes samtidigt for varmen.

I mens stroganoffen trækker farvet hældes kogende vand (evt. bare fra el-kanden) over blomkålsrisene og de trækker 2-3 min.

Blomkålsrisene drænes, svampestroganoffen hældes over og pyntes med persille.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s