Banangranola

Granola er en supersprød og sød müsli. Jeg har fået inspiration til opskriften forskellige steder på nettet bl.a. her:
http://www.lemonsandbasil.com/homemade-banana-granola/

IMG_0376

1 stor meget moden banan i skiver
1 ½ spsk. avesirup
1 spsk. kokosolie
1 – 2 spsk. krydderier der egner sig til sødt (jeg brugte en blanding af kanel, kardemomme og vanille)
50-60 gram havregryn
40-50 gram hirseflager

50-60 gram solsikkefrø
50-60 gram sesamfrø
60-70 gram groft hakkede mandler

Det hele mases sammen i hånden til en form for crumble dej – juster evt. konsistensen med flere kerner, hvis du synes den er for blød – og massen spredes ud i toppe på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 min. – det må gerne blive karameliseret i farven. Blandingen køles ned og opbevares i lufttæt beholder i 2-3 uger.

Blandingen er fantastisk over skyr med frisk frugt, tilbehør til morgenmadspandekager og i andre sammenhænge hvor man har lyst til lidt sødt og sprødt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s