Curry med blomkål, kikærter og grønkål

IMG_0329

Opskriften er til 4 personer.

3-4 spsk. karry (efter smag)<br /2 spsk. olie
2 løg
300 gram grønkål – ribbet vægt
1 blomkål
3 fed hvidløg
Lidt bouillon
1 ds. kikærter
1 bundt koriander

Skyr til servering.

Blomkålen skyles og deles i større buketter som skives tyndt. Løgene hakkes fint.
Karryen ristes af i en tør wok. Det skal ikke brænde på men blive varmt nok til at det afgiver de æteriske olier der er i krydderiblandingen. (Du kan dufte det).
Olien tilsættes og de finthakkede løg svitses med. De skal ikke tage farve.
Blomkålsskiverne tilsættes lidt af gangen og ristes ved mellemhøj varme. Grønkålen tilsættes lidt ad gangen og lad det falde sammen. Tilsæt evt. lidt vand oprørt med bouillon. Tilsæt presset hvidløg og kikærterne og lad retten simre. Juster evt. væskemængden. Smag til med salt og peber

Server med hakket koriander og skyr på toppen.

Opskriften er 5:2 venlig da der er ca. 300 kcal i curryen uden skyr

Denne ret kan også serveres med nanbrød eller som tilbehør til kylling. Dette er dog ikke iregnet i kalorieberegningen ovenfor.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s