Blomkåls-risotto

IMG_0326

Hvis man ønsker at skære lidt ned på stivelsen eller bare et ekstra sundt måltid kan man bruge blomkål til at erstatte ris i mange typer af retter.

Her har jeg lavet en blomkåls-risotto da jeg elsker risotto men ofte synes at de ligger lidt tungt i maven.

Opskriften er til 1 person:

1 spsk. olivenolie

1 lille løg finthakket

5-6 svampe i skiver

1/4 blomkål kværnet til ris (det gøres enten ved at hakke det i hånden eller ved at hakke det i en miniprocessor til det har samme konsistens som rå ris)

2 fed hvidløg

½ lille glas vermouth

1 – 1 ½ dl. vand + lidt bouillon

40 gram philadelphia

1 spsk. hakket soltørrede tomater

2 spsk. hakket bredbladet persille

parmesan efter smag

Svits løget i en middelvarm wok. Det skal ikke få farve. Svits svampene på panden – lad dem stå og få varme forholdvist længe inden du rører rundt så de ikke væsker for meget.

Pres hvidløget og kom i retten sammen med blomkålsrisene. Lad dem få varme et par min uden at tage farve. Hæld vermouth ved og kom vand med bouillon over – lidt af gangen.

Når du synes at blomkålen har fået nok (5-10 min. efter smag og behag) tages det af varmen og Philadelphia smøreost røres i. De soltørrede tomater, den bredbladede persille kommes og parmesan rives henover lige inden servering. Smag evt. yderligere til med salt og peber og hvidløg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s