Fyldig avocado/quinoa salat med vietnamesisk dressing

(2 pers.)
IMG_0351

1 dl. quinoa (jeg har brugt sort men det er kun for farvens skyld)

1/2 bundt koriander
1 avocado
10-12 cherrytomater
2 forårsløg

2 tsk. sesamolie
saft af 1-2 lime + ekstra til avocadoen
1-2 tsk agavesirup (eller honning eller et drys sukker – gerne palmesukker, hvis du har)
1 tsk. fiskesovs – eller efter smag

Qunioaen koges som anvist på pakken. Køles derefter ned.
Dressingen røres sammen af sesamolie, limesaft, fiskesovs og agavesirup (honning/sukker) og smages til. Dressingen skal smage både surt, sødt, salt og bitter. Du kan evt. bruge et drys salt eller lidt Soya hvis du synes at den skal være mere salt.

Dressingen hældes over qunioaen som trækker i et par timer.

Kort før serveringen skæres avocadoen i tern, forårsløgende i ringe og cherrytomaterne i både. Avocadoen dryppes med lidt ekstra limesaft. Koriander skylles og hakkes og Det hele blandes sammen med quinoaen.

Denne salat kan udgøre et frokostmåltid til 2 personer (evt. med en rest kød eller fisk) eller udgør et lækkert tilbehør til såvel okse, kylling, fisk og svin.

På billedet er salaten serveret med en saftig nakkekotelet som er marineret natten over i en krydderiblanding af fennikelfrø, spidskommenfrø, og koriander frø (ristet på panden og stødt i en morter). Koteletten er stegt på panden i smør.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s