16:8 er en BEskrivende kur (livsstilsændring) og ikke en FOREskrivende kur

At spise efter 16:8 faste/spise mønstret betyder at man følger en BEskrivende kur (livsstilsændring) og ikke en FOREskrivende kur.

Hvad betyder det?

Jo en FOREskrivende kur er for eksempel WeightWatchers hvor man må få x antal points om dagen. En kalorierestriktiv kur er også en FOREskrivende kur idet der ofte er et (ret LAVT) loft for kalorier – altså faste rammer for hvad  du må/ikke må (så kan du rigtigt slå dig selv oveni hovedet når du “synder”!)

16:8 er en BEskrivende kur med vide rammer – for principielt set må du spise hvad du har lyst til – men alt med måde. Disse rammer er du i høj grad selv med til at definere vha. egne erfaringer og ved selv at sætte sig ind i teorien og definere de rammer der passer på netop DIT eget 16:8 forløb. Det er selvfølgelig fortsat anbefalingen at man spiser en sund og alsidig kost, med sunde fedtstoffer (ja fedt er vigtigt i de rette mængder), langsomme kulhydrater og god mager protein. Og der er selvfølgelig endnu flere ting som kosten skal leve op til hvis du ønsker at leve efter LeanGains m.v. Men det korte og det lange er at der i kosten er plads til lidt af det hele – men med måde. Husk at forfatteren bag eks.vis bogen om 8 timers kuren er redaktør på et fitnessblad så hans alt med måde er ikke det samme som de fleste andres..;)

Det kan være skræmmende og utrygt for nogen at der ikke er satte regler og andre igen trives med dette. Det er altafgørende for at du kan trives på en kur/livsstilsændring som 16:8 at du tager ansvar for dit eget forløb. Jeg forsøger at guide og vejlede vha. FAQ og i facebookgruppen men i sidste ende er det dit eget ansvar hvordan du sammensætter dit forløb.

Finder du undervejs ud af at du har det bedst på en FOREskrivende kur så er det ikke fordi du er et dårligt menneske, men blot fordi den slags kure passer bedre til din personlighed.

Det er således også vigtigt at du gør op med dig selv løbende om 16:8 er noget for dig. Alene derfor er 16:8 ikke en hurtig vej til vægttab – men ligeså meget en livsstilsændring med positiv virkning på både fysik og psyke.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s