Ovnbagte falafler

IMG_0428

Jeg elsker falafler og her er en metode hvor man undgår at friturestege dem. Falaflerne smager stadig som falafler – konsistensen er dog lidt anderledes men jeg synes ikke det gør noget. Inspirationen er herfra:

http://www.howsweeteats.com/2014/02/baked-falafel-with-spicy-feta-yogurt-dip/


Ovnbagte falafler
2 ds. kogte kikærter, drænet for væsken
1 spsk. tahini
1 tsk. bagepulver
1 lille bundt koriander
1 lille bundt bredbladet persille
4 forårsløg
1 æg
50 gram kikærtemel
1 -2 citroner, saft fra
3 fed hvidløg
1-2 spsk. spidskommen
salt efter smag

Det hele blendes til en sammenhængende masse. Kom bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fordel massen i små runde klatter og bag dem i ovnen i 20- 30 minutter til de er sprøde og gennembagt.

På billedet er falaflerne serveret i grøntsagsbrød med en dressing af skyr og citronsaft og en salat af cherrytomater og avocado.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s